top of page

Beşamel Soslu Patates


Bu tarif Yekta Kuseyrioğlu\’nun mutfak arşivinden. Evinde iki kere yiyip çok beğendiğim yemeği yapıp buraya koymayı kendime görev edindim.

malzemeler

  1. 5 tane orta boy patates

  2. beşamel sos

  3. kaşar peyniri

Beşamel sosu yapmaya başlamadan evvel patateslerimizi güzelce yıkayıp haşlıyoruz. Acelemiz var ise haşlamadan evvel soyup dilimliyoruz patatesleri ki çabuk pişsin. Eğer soyulmus patatesi haşlayacak isek sıcak suya atmamız gerekiyor.

Beşamel Sos

malzemeler

  1. 1 yemek kaşığı (tercihen) tereyağı – olmadı margarin-

  2. 1 kahve fincanı un

  3. 2 buçuk su bardağı süt

  4. tuz- karabiber- kırmızı biber

Yapılışı:

Önce yağı eritiyoruz sonra unu atıyoruz yagın içine biraz kavuruyoruz. Bu aşamada deneyimlerden anladığım kadarıyla tam kavurmuyoruz da unu yağ ile iyi birleşene kadar pişiriyoruz. Daha sonra üzerine yavaşça sütü ekliyoruz ve bu sırada tel çırpıcı ile hızlı hızlı çırpıyoruz ki topak topak olmasın un. Ama diyelim yapamadınız oldu evde el blender\’ı var ise onunla ezip pürüzsüz hala getirebilirsiniz, ben genelde bu şekilde yapıyorum:) içine tuz karabiber ve kırmızı biberi ekliyor ve bir kaç kere daha çırpıp altını kapatıyoruz.

Dilimlenmiş patatesleri fırına dayanıklı bir kabın içine yayıyor üzerine beşamel sosumuzu döküyoruz.

Sosu spatula ya da kaşık yardımıyla yayıp düzelttikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar yayıp 250 derece fırında kaşarlar kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Fırından çıkardıktan 10 dakika sonra servis yapıp afiyetle yiyoruz.

Biraz beklemek gerekiyor yoksa cok sıcak olduğu için ağzı yakıp mideye oturabiliyor:)

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page