top of page

Kahvaltı Makarna


Bu makarnaya kahvaltı dememin nedeni evde bulunan kahvaltılık her malzemeyi içine atarak aksam yemeklerinde kahvaltı etmeyi değişik bir şekile sokuyor olması.

Malzemeler


1 paket makarna -ben çubuk makarna kullandım ama pişirme yöntemi açısından fiyonk ya da burgu gibi ufak makarnalar daha pratik oluyor.-


2 bucuk yemek kaşığı salça- mümkünse biber domates karışık.-


2 adet sosis


Az beyaz peynir


Rendelenmiş kaşar peyniri


iki diş sarmısak


Sıvı yağ, Tuz , kırmızı biber, kekik

Yapılışı

Klasik makarnayı haşla yanda sosu yap tariflerinin aksine pilav pişirirmişcesine yapmayı seviyorum makarnayı. Bu tarifimi de ona uygun olarak vereceğim.


Öncelikle dogranmıs sarmısak ve 2 yemek kaşıgı salçayı yağda kavurmaya başlıyoruz. Burada yağ salca ve sarmısağa göre fazlaca olmalı malum bir paket makarna yapacağız.


Salçaların pişmesine yakın yani bir 2 3 dakika sonra içine ufak ufak kestigimiz sosisleri atıyoruz.


Makarnalarımızı tencereye atıp bir iki karıştırdıktan sonra üzerine makarnaların üzerini örtecek kadar \”sıcak\” su koyuyoruz. Bu aşamada suyun sıcak olması makarnaların birbirine yapışmaması için önemli.


Kaynamaya başladıktan sonra dibini kısıp kapagını kapatıyoruz. Arada karıştırıyoruz ki makarnaların yapışmadığından emin olalım.


Suyunu çekip makarnalar piştikten sonra -eğer suyunu çektiği halde pişmediyse üzerine biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz, pilav gibi bir yemek olmadığı için bir sorun yaratmayacaktır.- iyice karıştırıyoruz ve beyaz peynirlerimi ekliyoruz.


Son aşamamız salçalı makarnanın gerçekten salçalı olabilmesi için önemli. Kalan yarım kaşık salçayı bir kase sıcak su ile eritip içine kırmızı biberlerimizi de koyuyoruz. Ama kırmızı biberleri makarnaya ilk su eklediğinizde de koyabilirsiniz. Erimiş salçayı tenceredeki makarnanın üzerine döküp 3 dakika kadar daha pişiriyoruz. Servis etmeden önce üzerine kaşar peynirini ve kekiği ekleyip iyice karıştırıyoruz.


Gelen arkadaşlarımıza bir harika yaratmışız edasıyla sunup, güzelce yiyoruz.

Bu makarna adı üzerinde kahvaltı makarna yani içine zeytin, biber, domates gibi istediğiniz kahvaltılıkları koyabilirsiniz. Önemli olan severek yemeniz:) Bal şeker olsun.

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page