top of page

Kahvaltı\’ya gidelim mi? no:1 Çakmak Kahvaltı Salonu

Cumartesi sabahı olağan bir şekilde İstanbul’da uyandınız. Evde kahvaltılık namına pek bir şey yok, aklınızda ise sucuklar, yumurtalar, peynir, zeytin ve domates üçlüsü ve hatta fırından yeni çıkmış ekmek dilimleri var. İşte bu benim cumartesi pazar sabahlarımın kısa bir özeti.  Eğer siz de aynı hayalden muzdaripseniz bir kaç nacizane tavsiyem olacak, size ve bize benzeyen tüm okuyucularıma.

İstanbul’da kahvaltı zor bulunacak bir şey değil ama güzel ve bütçeye uygun kahvaltı, işinin ehli olmayı gerektiriyor. Ben \’her öğün dışarda yesem sıkılmam\’ diyenlerdenim ama en çok da \’her kahvaltıyı dışarıda etsem sıkılmam\’cıyım. Bu yazıyı listeye bir başlangıç olarak yazıyor, sizlerin de önerileri ile geliştirip 2023’e “büyüyecek” İstanbul’a yakışır bir hale getirmeyi düşünüyorum.

Lafı uzatmadan ilk durağımız olan yaz aylarında haftada bir gittiğim Beşiktaş Çakmak Kahvaltı Salonu’na gelelim.

Burası, beşiktaş çarşı içerisinde BKM’nin karşısındaki kartal heykelinden çıkınca sağda kalıyor. Zamanında o sokaktaki tek kahvaltı yeriydi şimdi ise oraya gidene kadar sağlı sollu nargilecisinden kahvecisine, dönercisinden oyun kafesine her yer kahvaltı veriyor. Ama biz gene de yolumuzdan şaşmadan Çakmak’a gidiyoruz. Çakmak’ta iyi bir peynircide bulabileceğiniz herşey var. Eski ve taze kaşar, Erzincan tulumu, beyaz peynir, süzme yoğurt, domates, salatalık, bal-kaymak, zeytinden oluşan kahvaltı menüsünün yanına sahanda yumurta, menemen, sosis ve kavurma alabilirsiniz. Trafiğe kapalı bir sokakta kaldırıma ve sokağa atılmış sandalye ve masalarda sınırsız çay keyfi ile kahvaltınızı yapın, saatlerce oturun sevinin sevindirin. Bizler özellikle kavurmasını bayılarak yiyoruz. Benim için o tek kulplu alüminyum tavalarda pişmiş kavurmanın bir eşi daha yok. 

Çakmak ile birlikte özellikle Beşiktaş\’ta bir çok mekan (bknz: Kiraz) kavurma sunuyor fakat hiç biri Çakmak\’ınkiyle yarışabilecek iyilikte değil.


Buraya ilgili kafaları kurcalayan tek konu fiyatlandırma. Biz genelde kişi başı 15-16TL ödüyoruz ama kimi zaman çok az şey yiyip 20, kimi zaman da çok şey yiyip 12 ödendiği oluyor. Hesaplandırmayı anlamak pek mümkün değil ama serpme kahvaltıdan bal kaymak ve taze kaşarı çıkarılırsa hesap görünür miktarda azalıyor.

Uzun lafın kısası, Çakmak, temiz, güzel ve leziz.

Güzel ve uzun kahvaltılı pazarlar

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page