top of page

Balık ve Yanındakiler


Bu seferki yemeğimiz öyle çok zor ya da bir çok maddeden oluşan bir tariften ziyade siz sevgili okuyucularıma bir yanyemek menüsü sunmak için hazırlandı. Ev arkadaşım Marcel\’in marketten aldığını nehir balığı filetolarını sizlere ilham verecek bir şekilde huzurlarınıza sunuyorum

Malzemeler:


  1. Balık

  2. 2 soğan

  3. 1 konserve garnitür (ya da dondurulmuş)

  4. 1 diş sarımsak

  5. 1 dilim ekmek

  6. 1 tatlı kaşığı tereyağı

  7. Defne yaprağı

  8. Toz safran

  9. Limon

  10. Zeytinyağı

  11. Tuz, şeker

  12. Kırmızı biber, kekik

  13. Marul

  14. Domates

N\’apıldı?

Balık: Çok az zeytinyağı ile tavada orta ateşte pişirildi.

Soğanlar: 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile orta ateşte kavruldu, kahverengileşince 1/2 yemek kaşığı balzamik sirkesi, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz eklenip 3-4 dakika daha kavruldu.

Sebze sote: Küp küp kesilmiş soğanlar (1/2 soğan) ve bir diş sarımsak kavruldu, üzerine konserve ya da dondurulmuş sebzeler, 2 yemek kaşığı domates sosu, 1 çay kaşığı safran, 2 defne yaprağı ve tuz eklendi. 10 dakika daha kavruldu.

Salata: Marullar ve domatesler yıkandıktan sonra tabakta balığın yatağı olmak için dizildi, üzerilerine limon, zeytinyağı ve tuz karıştırılıp döküldü ve balıklar üzerine yerleştirildi.

Kızarmış ekmek: Ekmekler kızartıldıktan sonra, tereyağına kekik ve kırmızı biber katılıp karıştırıldı ve ekmeklerin üzerine biraz, tam ortaya konuldu.

Afiyetle yenildi.

0 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page