top of page

Kahvaltı için yeni bir adres: Social

Sıraselviler caddesi üzerinde, arka tarafında bu kadar büyük bir bahçenin olmasını hiç beklemediğiniz bir mekan Social. Cadde üzerine koyduğu kara tahta üzerine gelişi güzel yazılmış yazılar kimi yaratıcı zihniyetleri mekana girmekten alıkoysa da uzun karanlık koridorların sonunda bir hayli büyük ve güzel bir bahçe karşılıyor sizi.

Mekanda çeşit çeşit yemek ve içki mevcut. Bira fiyatları normal, şişe bira 10-12 lira sularında. Ama bizim konumuz kahvaltı!

 Genelde kahvaltı konusunda, geceleri bar olan yerlerden yüksek bir performans beklentim olmaz. Her işte ehilleşmiş olanların daha başarılı olduğuna inanırım, o yüzden benim için kahvaltı vermekle kahvaltıcı olmak aynı şey değildir. Ama Social, bu konudaki ön yargımı bir nebze kırdı.


İki kişiyi doyuracak kadar büyük kahvaltı tahtası üzerinde, İzmir tulumu, eski kaşar, taze kaşar, Ezine peyniri, tel peynir, hellim peynirinden oluşan peynir çeşitlerini görünce bile insan mutlu oluyor. İzmir tulumu, İstanbul’dan beklenmeyecek kadar İzmirli. Baharatlı tereyağı ve kahvaltılık cevizli ezme de beni tavlayan unsurlarından biri tabi. Blog yazı ağırlığından da anlaşılabileceği gibi ben tuzluyu her zaman tatlıya tercih eden biri olduğum için reçeller, bal kaymak vb “ayrıntıları”n kalitesini sizlere bırakıyorum. Izgara sucuk ve jambonları da unutmadan yazayım ki yedikçe bitmeyen bir porsiyon olduğunu anlayın. Bütün bunların yanında insanı en mutlu eden parçalar ise, kaşar peynirli yarım simit ve bir adet pişi! Kahvaltıda gelen ekstraları çok seviyorum açıkçası. Bizim yumurtamız haşlanmış geldi ama bana sorarsanız, çırpılmış ya da göz göz de tercih edebilirsiniz. Kahvaltıyla beraber çay ise sınırsız. Kahvaltı tabağı 25 lira, ev yapımı limonata ise – bu da gayet lezzetli ve serinletici- 8 TL.

Böyle de bir bahçe 

Özellikle Cihangir’de hafta sonu kahvaltı için yer bulmak büyük bir sorunken, Social’ın henüz keşfedilmemiş bahçesinde kahvaltı keyfini denemeniz benim naçizane önerim. 

Social Cihangir

Sıraselviler caddesi gravier apt. no:72, Istanbul 

1 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page